Inspirerande workshop om de globala målen med UNDPs informatör Kate

I dag fick vi ett trevligt besök av Kate som är UNDPs informatör. Hon berättade för oss om de globala målen, genomförandet av Agenda 2030 och UNDPs arbete. Ni fick genom besöket fördjupa kunskaperna ytterligare gällande de globala målen och inspireras till än mer engagemang för målens implementering. Kate bjöd på en fantastisk närvaro och talade engagerat, vilket fick er att lyssna aktivt.

Under presentationen fick ni reflektera och samtala i grupper. Vidare fick ni möjlighet att berätta om dikterna ni skapat i samband med World Poetry Day 2018. Dikterna kopplas samman med Agenda 2030 och syftar till att bidra till att fler barn och unga blir engagerade i de globala målen och ge röst om en mer hållbar värld  Vidare fick ni också berätta om era olika Real Case som kopplas samman med Agenda 2030 och hållbar utveckling. Här är en inblick i några Exit Tickets som gjordes i slutet av presentationen:

 Idag har Kate varit hos oss och haft en presentation om de globala målen, men även om UNDP som hon är informatör för. Vi har gått igenom vad vi ska göra för att nå de  globala målen. 

Idag har jag lärt mig mer om globla målen och UNDP och det var intressant, vilket var kul.

Jag har lärt mig och fått med mig att hur det ser ut i andra länder, hur viktigt det är med alla målen och att allt går i en cirkel, allt man gör i livet påverkar jorden på något sätt fast man inte tänker på det.

Jag har lärt mig mer om varför de globala målen är viktiga.

Idag har vi lyssnat på en föreläsning om dem globala målen. Jag fastande för det hon framförde och jag kände att det var viktigt framförallt när jag fick reda på att 40% av jordens befolkning är under 24 år gamla och det är vår framtid det handlar om och vi måste ta tag i det.

Jag har tagit med mig att jag vet vad UNDP är och vad dom jobbar med.

Idag har vi haft en undervisning i de globala målen och hur vi gör vår värld bättre för var dag som går, men för att välrlden inte ska gå under så måste vi jobba hårdare. Vi prata om vilket globalt mål vi skulle jobba lite med mer och jag tycker det är nr 13 som är klimatförändring för det är det globala målet som påverkar mest.

Ett varmt TACK till Kate som kommer tillbaka till oss på SSG! Då ges en ny möjlighet för er som inte var på plats i dag. 🙂

 

[slideshow_deploy id=’3294′]

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *