Vem är den yngsta fredspristagaren genom tiderna?

 Micke ger ledtråden…

I dag fick vi lyssna till en filmhälsning av Micke Hermansson, grundaren till microlektionerna Grej of the Day. Därefter utforskade vår första ”grej” tillsammans. Vi ska ta reda på om vi framgångsrikt kan arbeta med metoden i gymnasiet för att få fart på språkutvecklingen samtidigt som vi utvecklar goda kunskaper om hållbar utveckling. När vi grejar så gör vi det med koppling till Agenda 2030! Ledtråden vi fick av Micke i filmklippet var; vem är den yngsta som fått fredspriset?

Berätta – utforska – koppla

Vi utforskade på internet, ställde frågor och tog reda på svaret. Därefter berättade jag om Malala och ni lyssnade uppmärksamt. Det var kul att se! Det var också kul att ni ställde så många frågor och att vi fick tala om Alfred Nobel och nobelpriset. När vi samtalat fick ni skriva ett brev till Micke. Kul att ni ville göra som vi gjort tidigare, dvs. samarbeta för att skriva ett brev tillsammans.

Vi avslutade lektionen med en ny ledtråd till nästa ”grej”: Miljökämpe från Kenya

Läs Mickes kommentar!

Hej Micke!

Hur är det med dig? Hoppas det är bra med dig.

Idag har vi gjort Grej of the Day med Maria och vi lyssnade på din hälsning. Vi alla sökte på internet för att lösa ledtråden och tog reda på att det är Malala som fick nobels fredspris. Vi fick veta att det är en tjej från Pakistan och vi tog fram kartan och kollade var ligger Pakistan.

Vi fick lära oss att Malala kämpar för flickors rätt att gå i skolan och att dom ska ha rätt att utbilda sig. Vi fick veta att hon blev skjuten i huvudet för att hon kämpade för att tjejerna skulle ha rätt att gå i skolan. Vi tycker att det inte var bra att hon blev skjuten, vi tycker att alla är lika mycket värda och att alla ska ha rätt att gå i skolan. Vi pratade om mål 4, 5 och 16 i Agenda 2030 i dag. 

Vi blev nyfikna och lär oss mer om världen. Vi tycker att det är intressant.

Hälsningar från

Lula, Helen, Ali, Fadi, David, Dominik och Maria

 

 

 

1 reaktion på ”Vem är den yngsta fredspristagaren genom tiderna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *