Hemsidan som ska förbättra kommunikationen mellan skolan och hemmet

Vi har en ide som ska göra att kommunikationen mellan hemmet och skolan ska bli bättre. Vår ide är en hemsida och så småningom en app. Vi har fokuserat på att det ska gå snabbt och lätt att hitta det man söker. Vad söker man efter då?  Som förälder söker man efter sitt barns undervisning, vad de gör på lektionerna men även vad de har för läxor med mera. Du som förälder kan även få kontakt med lärarna om det är något. Som elev så söker man efter scheman, läxor, skolmat, resultat på prov med mera.

Vi har pratat och diskuterat om vad vi ska göra för något och då kom vi på att vi kan göra en hemsida som förbättrar kommunikationen mellan skolan och hemmet. Vi tog inspiration av en hemsida som redan finns som vi inte alls tycker om. Vi har haft olika åsikter om vad vi ska göra men vi enades om att göra en hemsida som gör att det blir mycket bättre kommunikation och föräldrarna vet vad deras barn gör, hur dem gör det och hur det går för deras barn i skolan.

Vi går vård och omsorg så under en av våra kurser så har snackat om globala målen så när vi började på svenskan så kunde vi redan mycket om dom globala målen, och det är de vi jobbar efter. Vi har specifikt siktat in oss på mål 3 och 4. Denna uppfinning behövs för att skolan och hemmet ska kunna sammarbeta på ett enklare och bättre sätt. Vi vill att alla ska ha en hemsida som förenklar arbetet för lärare men även för eleverna och föräldrarna.

Vår sida är inte riktigt färdig men den är på uppbyggnad.  

        Vi lär oss bygga hemsidan genom Google Sites – Klicka på bilden för att komma till hemsidan.