Världen mot Goliat

 

Den 21 mars är det en stor dag för de som älskar läsning och skrivning. Det är nämligen världspoesidagen. Denna dag handlar om att få fram känslor och tankar, med syfte att få ge poesi en viktigare plats i samhället. För mig är poesi fantasi och kan skrivas på en miljon olika sätt. Vi på svenskan har skrivit dikter angående de globala målen och världens problem. Vi har även utgått ifrån låten Goliat av Laleh. Det är en mycket fin låt som relaterar till vad de globala målen står för. Många har skrivit bra dikter och här är min dikt som jag skrivit.

Jag svävar över det skimrande havet med min svävare. Världen har utvecklats och förutsättningarna för ett mer hälsosamt liv är bättre. 30 år senare är all fattigdom utplånad. Det finns inga barn i fattiga förhållanden utan alla lever i ett gott tillstånd. Världen föregår med gott exempel och alla krig är slut.

Jag stannar i luften för en stund och stirrar mot solnedgången framför mig. Jag börjar fundera på den starka insats vi människor gjort för att få en sådan fin värld att leva i. Mot alla odds klarade vi något som många inte trodde skulle gå. Världen var lilla David som fick det stora problemet Goliat att försvinna.

Nu överlämnar jag stafettpinnen till dig som lyssnar och det är din tur att skapa en dikt för att ge poesin en viktigare plats i samhället. Världspoesidagen behöver dig och din dikt för ett mer engagerat samhälle.